អាហារ៦មុខដែលអ្នកមិនគួរបរិភោគជាមួយស៊ុត ព្រោះវាអាចបង្កឲ្យមានគ្រោះថ្នាក់
យើងទាំងអស់គ្នាធ្លាប់បានដឹងហើយថា ស៊ុតគឺជាអាហារដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ទ្រងទ្រងរាងកាយ ប៉ុន្តែទន្ទឹមនឹងការផ្តល់នូវគុណសម្បត្តិវាក៏ផ្តល់មកនូវគុណវិបត្តិផងដែរ ប្រសិនបើយើងទទួលទានមិនបានត្រឹមត្រូវទេនោះ។ ជាពិសេសជាមួយនឹងអាហារមួយចំនួនដែលអ្នកបរិភោគស្ទើរតែរាល់ថ្ងៃ គឺវាអាចធ្វើឲ្យយើងពុល ឬក៏មានបញ្ហាផ្សេងៗដែលបង្កឲ្យមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។
តែ
មនុស្សជាច្រើនតែងតែមានទម្លាប់ផឹកទឹកតែ បន្ទាប់ពីបរិភោគស៊ុតដើម្បីកាត់បន្ថយក្លិន ដោយមិនដឹងថាមានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពនោះឡើយ។
ជាតិអាស៊ីត Tannic នៅក្នុងស្លឹកតែ រួមបញ្ចូលជាមួយនឹងប្រូតែអ៊ីនដែលបានមកពីស៊ុត វាបណ្តោលឲ្យសកម្មភាពនៃការរំលាយអាហារត្រូវបានថយចុះ, ធ្វើឲ្យលាមកផ្ទុកនៅក្នុងពោះវៀនយូរ, បណ្តោលឲ្យទល់លាមក និងអាចបង្កើតហានិភ័យដែលគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
ទឹកសណ្តែក
ប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងស៊ុត ផ្សំជាមួយនឹងសារធាតុ Trypsin នៅក្នុងសណ្តែកអាចរំខាងដល់ការរំលាយអាហារ និងស្រូយយកប្រូតេអ៊ីក្នុងរាងកាយ។
នៅពេលព្រឹកជាញឹកញាក់មនុស្សដែលមានទម្លាប់បរិភោគស៊ុតរួមជាមួយនឹងទឹកសណ្តែកមិនបានដឹងថា ប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងស៊ុតរួមបញ្ចូលជាមួយនឹងសារធាតុ Trypsin នៅក្នុងសណ្តែកអាចរារាំងដល់ដំណើរការនៃការរំលាយអាហារ និងស្រូបយកប្រូតេអ៊ីនក្នុងរាងកាយនោះទេ។
ស្ករស
នៅពេលដែលអាហារទាំងពីរមុខនេះរួមបញ្ចូលគ្នា វាមិនត្រឹមតែធ្វើឲ្យរាងកាយលំបាកក្នុងការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមនោះទេ វាថែមទាំងធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់យើងថែមទៀត។
ខ្ទឹមស
ខ្ទឹមសត្រូវបានគេមើលឃើញថា ជាញឹកញាប់វាជាចំណែកមួយដែលត្រូវបានគេដាក់បញ្ចូលទៅក្នុងស៊ុតចៀន។ ទោះជាយ៉ាងណាបើខ្ទឹមចៀនខ្លោចពេកនឹងបង្កើតសារធាតុពុលកាន់តែខ្លាំង ដូច្នេះយើងមិនគួរបរិភោគស៊ុតជាមួយខ្ទឹមសនោះទេ។
ខួរជ្រូក
ប្រើស៊ុតជាមួយនឹងខួរជ្រូក ជាតិកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមកាន់តែកើនឡើង ហើយសម្ពាធឈាមកាន់តែខ្ពស់អាចធ្វើឲ្យអ្នកស្លាប់បាន។
ឱសថព្យាបាលជំងឺរលាក
អ្នកដែលមានជំងឺរលាកពោះវៀន, ជំងឺរាករួសមិនគួរបរិភោគថ្នាំ បន្ទាប់ពីបរិភោគស៊ុតនោះទេ។ ដោយសារតែស៊ុតមានប្រភពប្រូតេអ៊ីនដ៏សម្បូរបែប វានឹងបង្កើនបន្ទុកដល់ក្រពះដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ថ្នាំ។
តែ
មនុស្សជាច្រើនតែងតែមានទម្លាប់ផឹកទឹកតែ បន្ទាប់ពីបរិភោគស៊ុតដើម្បីកាត់បន្ថយក្លិន ដោយមិនដឹងថាមានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពនោះឡើយ។
ជាតិអាស៊ីត Tannic នៅក្នុងស្លឹកតែ រួមបញ្ចូលជាមួយនឹងប្រូតែអ៊ីនដែលបានមកពីស៊ុត វាបណ្តោលឲ្យសកម្មភាពនៃការរំលាយអាហារត្រូវបានថយចុះ, ធ្វើឲ្យលាមកផ្ទុកនៅក្នុងពោះវៀនយូរ, បណ្តោលឲ្យទល់លាមក និងអាចបង្កើតហានិភ័យដែលគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
ទឹកសណ្តែក
ប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងស៊ុត ផ្សំជាមួយនឹងសារធាតុ Trypsin នៅក្នុងសណ្តែកអាចរំខាងដល់ការរំលាយអាហារ និងស្រូយយកប្រូតេអ៊ីក្នុងរាងកាយ។
នៅពេលព្រឹកជាញឹកញាក់មនុស្សដែលមានទម្លាប់បរិភោគស៊ុតរួមជាមួយនឹងទឹកសណ្តែកមិនបានដឹងថា ប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងស៊ុតរួមបញ្ចូលជាមួយនឹងសារធាតុ Trypsin នៅក្នុងសណ្តែកអាចរារាំងដល់ដំណើរការនៃការរំលាយអាហារ និងស្រូបយកប្រូតេអ៊ីនក្នុងរាងកាយនោះទេ។
ស្ករស
នៅពេលដែលអាហារទាំងពីរមុខនេះរួមបញ្ចូលគ្នា វាមិនត្រឹមតែធ្វើឲ្យរាងកាយលំបាកក្នុងការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមនោះទេ វាថែមទាំងធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់យើងថែមទៀត។
ខ្ទឹមស
ខ្ទឹមសត្រូវបានគេមើលឃើញថា ជាញឹកញាប់វាជាចំណែកមួយដែលត្រូវបានគេដាក់បញ្ចូលទៅក្នុងស៊ុតចៀន។ ទោះជាយ៉ាងណាបើខ្ទឹមចៀនខ្លោចពេកនឹងបង្កើតសារធាតុពុលកាន់តែខ្លាំង ដូច្នេះយើងមិនគួរបរិភោគស៊ុតជាមួយខ្ទឹមសនោះទេ។
ខួរជ្រូក
ប្រើស៊ុតជាមួយនឹងខួរជ្រូក ជាតិកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមកាន់តែកើនឡើង ហើយសម្ពាធឈាមកាន់តែខ្ពស់អាចធ្វើឲ្យអ្នកស្លាប់បាន។
ឱសថព្យាបាលជំងឺរលាក
អ្នកដែលមានជំងឺរលាកពោះវៀន, ជំងឺរាករួសមិនគួរបរិភោគថ្នាំ បន្ទាប់ពីបរិភោគស៊ុតនោះទេ។ ដោយសារតែស៊ុតមានប្រភពប្រូតេអ៊ីនដ៏សម្បូរបែប វានឹងបង្កើនបន្ទុកដល់ក្រពះដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ថ្នាំ។
ជំងឺរលាកមួយចំនួនផ្សេងទៀតដូចជាការឆ្លងមេរោគផ្លូវដង្ហើម, ការឆ្លងមេរោគផ្លូវបង្ហូរនោម មិនមានផលប៉ះពាល់ខ្លាំងលើការស្រូបនៃជាតិថ្នាំនោះទេ (នេះបើតាមការពិនិត្យលក្ខខណ្ឌដោយវេជ្ជបណ្ឌិតនៅ លោកខាងលិច)៕
